**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Ασφαλής κατάργηση μονάδων USB σε Windows 10 τέλος

Όσον αφορά τα Windows 10, έκδοση 1809 και νεότερες εκδόσεις, υπάρχει αλλαγή στην προεπιλεγμένη πολιτική κατάργησης USB φλασάκι (μονάδα εξωτερική αποθήκευση αρχείων πολυμέσων) δηλώνει η Microsoft.
Γρήγορη κατάργηση USB

Με λίγα λόγια, αν έχετε ή αποκτήσετε με αναβάθμιση Windows 10 version 1809 και πέρα η προεπιλεγμένη πολιτική κατάργησης USB φλασάκι θα είναι  η γρήγορη κατάργηση. Αυτή η πολιτική διαχειρίζεται τις λειτουργίες αποθήκευσης κατά τρόπο που να διατηρεί τη συσκευή έτοιμη να καταργήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να καταργήσετε τη συσκευή χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία Ασφαλής κατάργηση συσκευών υλικού σε Windows 10 ver 1809+ αφού θα είναι ήδη προεπιλεγμένη.Τα Windows έχουν δύο κύριες πολιτικές: γρήγορη κατάργηση και καλύτερη απόδοση, που ελέγχουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης του συστήματος με συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης, όπως μονάδες USB φλασάκι. Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows 10 1809, η προεπιλεγμένη πολιτική ήταν καλύτερη απόδοση.

Οπότε πατάμε ασφαλή κατάργηση USB δίπλα στο ρολόι κι περιμένουμε το ΟΚ. Αυτή είναι η σίγουρη μέθοδος για να μη χάσετε δεδομένα και χαλάσει και το φλασάκι.

Η νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση διατηρεί τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης έτοιμες να τραβηχτούν (αφαιρεθούν) "ανά πάσα στιγμή", σύμφωνα με την υποστήριξη των Microsoft Windows, εφόσον οι χρήστες δεν αποθηκεύουν ενεργά αρχεία σε αυτήν.

Πως βρίσκω ποια έκδοση Windows 10 έχω

Πληκτρολογήστε winver στην αναζήτηση κι μετά κλικ στο εκτέλεση εντολής για να εμφανιστεί η πληροφορία. Ή στη γραμμή εντολών. ή στο κουτάκι εκτέλεση Win-R. Version, όχι build.