**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Πως καταγράφει η Google τι λέτε και τι να κάνετε

Πώς να σταματήσετε τη Google από την καταγραφή όλων των συνομιλιών σας όταν κάνετε φωνητική αναζήτηση σε αυτην και τη αποθήκευση επ΄άοριστο με την εντολή "Hey Google" ή "OK Google".

Καλύπτονται φωνητικές αναζητήσεις σας, φράσεις με τι φωνη σας, που ηχογραφεί κι υποθηκεύει η Google σε smartphones και περιηγητή Chrome όπως κι σε άλλες συσκευές. βλέπε εικονίδιο μικροφώνου.

Google assistant logo
Google assistant logo


«Η Google άλλαξε πρόσφατα την προεπιλεγμένη συμπεριφορά ώστε να μη διατηρεί τις ηχογραφήσεις. Αλλά αυτή η αλλαγή επηρέασε μόνο νέους χρήστες - όχι υπάρχοντες χρήστες.»


Τρόποι φωνητικής αναζήτησης Google που ηχογραφεί Αυτή

  1. Πατώντας το εικονίδιο μικροφώνου στο πεδίο αναζήτησης κι μιλώντας
  2. Λέγοντας Hey Google ή OK Google κι μιλώντας στο κινητό
  3. Με τη χρήση εφαρμογής Google assistant - Βοηθός google
  4. πατώντας το κουμπί Home στο μπροστινό μέρος του κινητού κι μιλώντας στη προτροπή
Εάν ο λογαριασμός σας έχει αποστείλει προηγουμένως φωνητικές εγγραφές στην Google, θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να την απενεργοποιήσετε.

ο σκοπός υης ηχογράφησης είναι για να σας καταλαβαίνει καλύτερα τι λέτε, κι να βελτιώνεται η φωνητική αναζήτηση, λένε. Με ανθρώπινο τσεκάρισμα.


Πώς να σταματήσετε τη Google από τη συλλογή εγγραφών φωνής κι να σβήσετε το ιστορικό φωνής

Μπορείτε να ενημερώσετε την Google να διακόψει τη συλλογή των εγγραφών φωνής σας πανεύκολα.

  • Πηγαίνετε στα Activity controls [Έλεγχοι δραστηριότητας]
  • Κλικ στο MANAGE ACTIVITY [ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ] στην ενότητα Voice & Audio Activity [Δραστηριότητα φωνής και ήχου]
  • κλικ Change settings [Άλλαξε ρυθμίσεις]

Επίσης υπάρχει τι στορικό φωνής σας σε λ΄λιστα όπου ,=μπορείτε να ακούσετε κι να δείτε γραμμένες όλες τις φράσεις φωνητικής αναζητήσεις. με κλικ στις 3 τελείες κι κλικ Delete σβήνονται ένα ένα.